תופעה: יותר ויותר אנשי הייטק התקבלו בזכות קורס ובלי תואר

חברות הייטק וסטארטאפים רבים היום מתבססים על אפליקציות. ווייז, מוביט ופנגו הן אפליקציות ישראליות מובילות, שנרכשו במיליוני דולרים. ווייז נרכשה על ידי גוגל ב-1.1 מיליארד דולר במזומן, כבר בשנת 2013. מוביט נרכשה על ידי אינטל ב-900 מיליון דולר בשנת 2020, ופנגו נרכשה לפי שווי של חצי מיליארד דולרים בסוף 2020. 

המירוץ אחרי האפליקציה הוויראלית הבאה לא נפסק

>>>אולי יעניין אותך גם:

הכסף הרב שהתעשייה הזו מגלגלת, גורם לחברות רבות בישראל לרצות להצטרף למירוץ אחר האפליקציה הוויראלית הבאה. כולם רוצים להיות אלו שישברו את השוק במחיר שיא לרכישת אפליקציה. המירוץ הזה הביא למלחמה על מפתחי אפליקציות מוכשרים ומהירים, ובעיקר על כאלה שמסוגלים ללמוד לבד. זה משום שמדובר על תחום דינמי שמשתנה ומתפתח כל הזמן, ומפתחים חייבים להתקדם עם השינויים, ואסור להם להישאר מאחור.

לבוגרי קורסים דיגיטליים יש עדיפות בקבלה לעבודה

מסתבר שבוגרי קורסים, ובעיקר בוגרי קורסים דיגיטליים, זוכים לעדיפות בחברות שרוצות להצטרף למירוץ הזה. בוגרי קורסים כאלו כבר הוכיחו שיש להם יכולת לימוד עצמית. אך יש להם יתרון נוסף: הם מגיעים לריאיון העבודה עם תיק עבודות מרשים ומציגים אפליקציות שהם בנו בעצמם. כאשר הם מראים את האפליקציות האלה למנהלי הפיתוח בחברות השונות, אפשר להעריך את יכולותיהם על פיהן. מה שמקצר את תהליך הקבלה לעבודה, את תקופת החפיפה ואת כל תהליך הקליטה בעבודה, ומקצר משמעותית את הזמן עד שהעובד החדש מתחיל לייצר לחברה רווחים.

נטלי מחברת הייטק HR, המתמחה בגיוס עובדים להייטק, מספרת:

"פעם כל תהליך הקליטה בחברת הייטק היה הרבה יותר ארוך ומסורבל. הדרישות מהמועמדים היו בשמיים: תארים, רצוי בהצטיינות, או בוגרי 8200, שהספיקו לעשות תואר ראשון כבר בתיכון, ואז היו מרכזי הערכה, שנמשכו ונמשכו, מבחנים מקצועיים, ריאיון עם המנהל המקצועי, ריאיון עם מנהלת כוח האדם ועוד ועוד. בכל שלב כזה המועמד יכול לנשור מהתהליך. לפעמים המועמדים עצמם נשברים מהתהליך הארוך, ולפעמים הם מנופים בדרך."

והיום?

"היום? כמה שיותר מהר. המירוץ לאפליקציה הוויראלית הבאה קיצר מאוד את כל התהליכים."

"מקומות עבודה נלחמים על כל עובד, ורוצים שעובדים ייכנסו לעבודה כמה שיותר מהר"

>>>אולי יעניין אותך גם:

"המהפכה האמיתית מתחילה בכלל בעובדים"

איך בדיוק?

"מקומות עבודה נלחמים על כל עובד, ורוצים שעובדים ייכנסו לעבודה כמה שיותר מהר. ככה שהמהפכה האמיתית מתחילה בכלל בעובדים המבוקשים ביותר היום. כבר לא דורשים תעודות, וגם מרכזי הערכה נעשו מיותרים. היום מועמד מגיע עם אפליקציה מוכנה, מנהל הפיתוח בוחן אותה ויודע בדיוק מה המועמד שמולו יודע. הוא מבין איזה קוד הוא יודע לכתוב, איך הוא כותב אותו ובאיזו רמה."

אבל כבר הרבה שנים יש מכללות שמכשירות מפתחים לתחומי התוכנה השונים, בלי תואר…

"נכון, אבל השינוי הגדול בתקופה האחרונה הוא בקורסים הדיגיטליים. אלה קורסים יישומיים מאוד, ברמה גבוהה מאוד. מי שסיים את הקורסים האלה כבר הוכיח שהוא מסוגל ללמוד בעצמו. יכולת לימוד עצמית היא היום דרישה בסיסית מכל עובד בתחום דינמי כמו פיתוח. מועמד כזה זוכה אצלנו לעדיפות על פני בוגר קורס במכללה או בוגר תואר ראשון."

"נוסף על כך, בוגרים כאלו גם מגיעים עם יכולות מוכחות, עם תיק עבודות ועם אפליקציות שהם פיתחו בעצמם. זה שווה הרבה יותר מכל תואר. זמן ההכשרה של עובד כזה קצר בהרבה מזמן ההכשרה של בוגר תואר. כאשר שם המשחק הוא זמן, וכל חברה רוצה שעובד חדש ייכנס לעבודה כמה שיותר מהר, זה מאוד משמעותי."

בעצם החיסכון בזמן הוא כפול…

"נכון. גם לוקח פחות זמן לגייס עובדים כאלו, וגם תהליך הקליטה שלהם בעבודה, עד לשלב שבו הם מראים תפוקה, קצר בהרבה משל בוגרי מכללות או בוגרי תואר ראשון."

"תיק עבודות מרשים מקצר את תהליך ההערכה של העובד ואת זמן הקליטה שלו לעבודה"

"רמת ההכשרה של הקורסים הדיגיטליים גבוהה יותר מקורסים המתקיימים בכיתה"

את בעצם אומרת שהקורסים הדיגיטליים מובילים היום גם בהכשרה של מפתחים?

"בהחלט. אם פעם חשבנו שחייבים לשבת בכיתה וללמוד, בטח כאשר מדובר על מקצועות התוכנה, אז הגיעו הקורסים הדיגיטליים והוכיחו שרמת ההכשרה שלהם לא נופלת מזו של קורסים המתקיימים בכיתה, ובמקרים רבים אפילו עולה עליהם. כאשר היתרון הגדול של הקורסים הדיגיטליים הוא דווקא הלימוד העצמי, עם ערך מוסף של תיק עבודות מכובד, שמאפשר כניסה מהירה וחלקה של המועמד לעבודה."

וואו, זה מעניין. 

"נכון. היום, כשמתייעצים איתי על לימודים, אני ממליצה בלב שלם על הקורסים הדיגיטליים השונים. הם מקצרים משמעותית את הזמן עד שנקלטים בעבודה משתלמת, הם נגישים מאוד, ובוגרים שלהם מבוקשים מאוד בשוק העבודה."

אם גם אותך זה מעניין, כדאי לך כבר עכשיו לעשות את הצעד הנכון – הכניסה מכאן

סגור לתגובות.