12 כלי מטבח שכל שף חייב שיהיה לו

אם אתה שף ומחפש כמה כלי מטבח חיוניים לשימוש יומיומי, בהמשך המאמר תוכל למצוא רשימת כלי מטבח שכל שף שמכבד את עצמו צריך.

בזכות הפופולריות הגוברת של תוכניות הריאליטי-בישול כמו למשל "מאסטר שף" וכן ההשפעה של מדיות חברתיות כמו ערוצי בישול ביוטיוב ודפי בישול ומתכונים בפייסבוק, השימוש בכלי מטבח מקצועיים הלך גבר. יתר על כן, בישול הפך למקצוע בולט ואף מרתק ובעלי המסעדות הפכו לידוענים פופולריים. כל אלה הגבירו את הביקוש לכלי מטבח ממגוון סוגים ולמגוון שימושים.

ניהול מטבח מאובזר שלא חסר בו דבר הוא דרישת המפתח של כל שף.

אם אתם רוצים לבנות מטבח מצויד ולהחליף כלים ישנים בכלים מתקדמים ואיכותיים, אנחנו כאן על מנת לתת לכם סקירה מלאה של כל כלי המטבח הנחוצים והחיוניים שכל שף צריך.

1. סכין שף

אם אינכם נהנים מבישול, ייתכן שזה נובע מהסכין הבלתי מקצועית בה אתם משתמשים. לשף הטוב ביותר יש תמיד את הסכין הטוב ביותר. סכין היא כלי יסודי ובסיסי בכל מטבח. לכן חיוני לבחור סכין חדה, נוחה ואיכותית. ידוע לכם שתשתמשו בסכין פעמים רבות ולכן בחרו לעצמכם סכין מושלם ונוח. סכין איכותית תשרת אתכם לאורך שנים.

2. קרש חיתוך

אחד הדברים הבסיסיים ביותר שכל מטבח שף חייב הוא קרש חיתוך איכותי. איכות קרש החיתוך חשובה מאוד מכיוון שאם אתם משתמשים בלוח חיתוך באיכות נמוכה, אז יופיעו בו סדקים אשר אלה יכולים לגרום לזיהום והצטברות לכלוך בין החתכים. לכן אנו ממליצים להשתמש בקרש חיתוך עשוי עץ איכותי במקום בקרש חיתוך עשוי פלסטיק.

טיפ: נסו להחליף קרש חיתוך בכל שנה. וקנו קרש חיתוך שמתאים לגודלו של הכיור שלכם.

3. מסחטה

זו משימה קשה לסחוט לימון או לסחוט מיץ של פירות הדר שונים מבלי להשתמש במסחטה איכותית. אז הנה לכם כלי שאתם חייבים להחזיק במקום מרכזי במטבח שלכם, שיחסוך מכם להפעיל את שריריכם בצורה שיכולה להזכיר פעילות בחדר כושר, ויעזור לכם לסחוט מיץ בכמויות גדולות ולנצל את כל הפרי. מסחטה תעזור לכם גם להפיק מיץ מירקות, דבר שאינו אפשרי ללא המסחטה.

יתר על כן, מסחטה מקצועית גורמת לכל הסיבים התזונתיים להיכנס אל תוך המשקה שלכם. גם הקליפה והזרעים יכנסו למיץ מלא הערכים התזונתיים שלכם. תוכלו להכין לעצמכם מיץ סלק, מיץ גזר, מיץ תפוחים או לשלב בין התפוז לגזר- תפוגזר.

ככל שאנשים הולכים ולומדים יותר על תזונה והופכים למודעים יותר לבריאותם, הסטטיסטיקה חושפת כי הביקוש למסחטת פירות מכנית חשמלית גובר בכל רחבי העולם.

בזכות המסחטה המקצועית תוכלו לשתות את המיץ כל יום ולנקות את גופכם מרעלים.

טיפ: קנו מסחטה מכנית חשמלית במקום צנטריפוגלית רגילה מכיוון שהיא יעילה יותר.

4. בלנדר

אם אתה שף רציני ומכין רטבים, ממרחים, או אפילו רק שותה שייקים כל בוקר, בלנדר הוא פשוט חייב להיות בראש רשימת מוצרי החשמל האהובים שלך. בלנדר הינו גאדג'ט שימושי שעשוי זכוכית או פלסטיק שקוף ונראה קלאסי על דלפק המטבח. זהו גאדג'ט מדהים שחוסך את זמנך ועוזר לך להוסיף מגוון חדש ומרענן לתפריט שלך.

טיפ: בחר את הבלנדר עם המנוע החזק ועם הלהבים החדים מכיוון שחיכוך זה בין המזון לסכינים טוחן את האוכל שלך, ואנו ממליצים שהתהליך יהיה זריז ואיכותי.

עובדה מעניינת: הבלנדר הראשון הומצא בשנת 1922 על ידי סטיבן פופלבסקי לצורך הכנת משקאות סודה.

5. פומפיית נירוסטה

פומפייה עמידה וחזקה היא כלי מטבח סטנדרטי שכל שף חייב. זה חוסך זמן ומסייע בגריסה קלה של קישואים או גזר למאפינס בריאים ובגרידה מהירה של גבינת מוצרלה לפיצה טעימה. בזכות הפומפיה, הרבה יותר קל ומהיר לבצע כל חיתוך דק דק , הרבה יותר מאשר חיתוך סכין, שיכול להיות מייגע.

הגאדג'ט הזה לא תופס מקום רב ולכן הוא נוח ומצוי בכמעט כל מטבח.

פומפייה עם ארבעה צדדים נותנת את מגוון הגדלים למגוון חומרי הגלם שלכם בזכות חורים בגדלים שונים כמו לדוגמה:

• חורים גדולים ביותר

• חורי גריסה קטנים

• חורים מחוספסים קשוחים

• חיתוך חורים

טיפ חשוב: היזהרו בעת השימוש בפומפייה מכיוון שהיא יכולה לחתוך את האצבעות או מפרקי האצבעות שלכם אם אתם לא זהירים מספיק.

אולי יעניין אותך גם :

6. סיר לחץ

סיר לחץ הוא החבר הכי טוב של השף כאשר הוא מנסה לחסוך בזמן. אם מישהו לא יודע מהו הליך השימוש הראוי בסיר לחץ, זה יכול להיות האויב הגרוע ביותר של המשתמשים בו. אז למדו את השימוש המתאים בו וצמצמו את זמן הבישול שלכם.

שימוש בסיר הלחץ לבישול יעזור למזון לשמור על הטעם שלו. יתר על כן, סיר לחץ חוסך זמן ואנרגיה.

טיפים:

  • שמרו על סיר הלחץ שלכם נקי ובמצב מוכן לעבודה.
  • על מנת לשמור על הבטיחות שלכם, הקפידו לעבוד עם סיר הלחץ על פי ההוראות המדוייקות.

7. תבנית אפייה

כלי מטבח חשוב נוסף לשפים הוא תבנית האפייה. בשנים האחרונות, הביקוש למנות הדורשות אפייה עלה. על כן תבניות האפייה הפכו למרכיב חיוני בכל מטבח. תבניות האפייה בטוחות לשימוש בתנור, במיקרוגל, במדיח הכלים ואפילו במקפיא. תבניות האפייה הינן עמידות וקשיחות, כך שניתן להשתמש בהן למשך זמן ממושך.

ישנן תבניות אפייה ממתכת וגם מזכוכית, אך לידיעתכם, כלי מתכת הם אידיאליים מכיוון שהם מוליכי חום טובים יותר.

טיפ לניקוי: הכניסו ¼ כוס סודה לשתייה בקערה קטנה ושפכו כמות קטנה של מי חמצן. זה יעשה פלאים בהליך הניקוי וימנע מכם לשפשף את התבנית.

8. מחבת

כלי חיוני לכל שף. לכל שף צריך להיות מחבת. המחבת מכילה תחתית רחבה וחלקה וידית אנכית. מחבת הופכת את הבישול לבטוח ונוח. כלי זה משמש לצליה, טיגון ומחבת פסים אך יכול להוות תחליף למנגל.

ניתן לבשל במחבת רטבים, בשר על האש, אולמטים ועוד… ישנם סוגים רבים של מחבתות, כמו מחבת טיגון, מחבת סיר עם מכסה, תבנית גריל, תבנית אפייה כמו עוגת הקסם וכו'.

1. מחבת הכוללת מכסה משמשת לבישול מרקים, פסטה וכו'.

2. מחבתות גריל משמשות לא רק למנגל אלא גם לקציצות, המבורגרים, ירקות מאודים במרינדה וכו'.

3. תבנית סיר הקסם משמשת לאפיית מאפים ודברי מתיקה כמו עוגות.

מחבתות אלה מורכבות מפלדת אל חלד, פלדת פחמן, טיטניום וכו'.

9. מועך פירה תפוחי אדמה

מועך תפוחי אדמה הוא כלי מטבח חיוני מאוד וחדשני שכל שף חייב. מועך תפוחי האדמה מאפשר לנו להפוך  את תפוחי האדמה לפירה טעים ורך על ידי הפעלת לחץ קל על המקל עם הידיים. זהו כלי רחב, רך וישר אשר נוח וקל לשימוש.

כלי מטבח זה מושלם גם לריסוק חומרי גלם אחרים אחרים כמו ירקות שורש, כולל בטטות, סלק, לפת, גזר, וכו'. ניתן להשתמש בו גם להכנת אוכל לתינוקות בננה מרוסקת, תפוחים מרוסקים וכו'.

אנשים מגדלים תפוחי אדמה במשך מספר שנים, ותפוחי אדמה משמשים כמזון עיקרי במדינות רבות ברחבי הגלובוס.

10. מקציף

מקציף הוא כלי חיוני ושימושי נוסף במטבח. כלי זה משמש לערבוב וערבול של מרכיבים שונים ביד, כשאין את האלטרנטיבה החשמלית- מיקסר. לרוב צורת המקציף היא ידית ארוכה עם חוטים רבים מפותלים בסופה. יצירת קצף הינה תוך כדי הוספת אוויר למזון, וכך הקצף הופך את המזון המוקצף לקל יותר. ישנם סוגים רבים של הקצפות:

ניתן להקציף באופן שטוח, להקציף בסגנון צרפתי, להקציף בתצורת בלון, להקציף רוטב, להקציף אומלט ועוד..

טיפ: הקצפות מצד לצד יעילות מאוד להקצפת קרמים, חלבוני ביצה וכו'.

11. מלקחיים

כלי עיקרי נוסף שכל שף חייב להיות במטבח שלו הוא מלקחיים. מלקחיים הן בסך הכל שתי זרועות קבועות בציר. הם מועילים בהחזקת מזון בגדלים שונים. אנחנו יכולים לאסוף את המזון או בלי מגע יד אדם. או לחילופין להעברת גחלים מחוץ ולתוך האש. הידיות של המלקחיים מורכבות לרוב, מסיליקון כך שלא ניתן להמיס אותן בזכות עמידות חום גבוהה כאשר משתמשים בהן לעתים קרובות.

ישנם סוגים שונים של מלקחיים שכוללים מלקחי אש, מלקחי סוכר, מלקחיים עגולות, ומלקחי נפח.

עובדה מעניינת: מלקחיים היו ככל הנראה מקלות עץ בתצורתם הראשונית, ששימשו להחזקת פריטים חמים מאש, אך אלה הוסבו למקלות מתכת בשנת 3000 לפני הספירה.

שימוש מפתיע: מלקחיים משמשים להחזקת נודלס וסלטים. מלקחיים עוזרים גם להרים את המנות מהמדף העליון של הארון.

12. מכתש שום:

מכתש השום הוא גם נקרא "מגרס שום". קשה לקלף ולפצל כל שן שום. אז עבודה זו יכולה להיעשות במהירות על ידי קולפן השום.

שיני השום נחתכות דק יותר מבלי להסיר את הקליפה שלהן אפילו בכמות גדולה. פשוט הכניסו שום לכותש והפעילו מעט כוח על הידית בעזרת היידים. שום קצוץ יידחף ביעילות אל מחוץ לחורים הקטנים של מכתש השום תוך מספר שניות.

לסיכום,

כאן דנו בכמה כלי מטבח חיוניים שכל שף צריך. זה בוודאי יחסוך את זמנכם, כספכם ושעות הטרחה שלכם.

סקר מעלה כי בשנת 2019 כ- 50% מהאמריקאים מבלים 5.9 שעות במטבח בשבוע להכנת מזון ולניקויו ו -37% מהם מתלהבים מבישול. בעזרת כלי מטבח בסיסיים אלה, כולם יכולים לבשל כמעט הכל.

ייתכן שהגאדג'טים האלה כבר קיימים בבית שלכם, אך אתם עלולים להתעלם מהם. ואם אין לכם כלים אלה במטבח שלכם, אנחנו ממליצים לכם לפנק את עצמכם ולהפוך את המטבח שלכם לפונקציונאלי ובאיכות גבוהה ולקנות את המוצרים האיכותיים האלה שישרתו אתכם לזמן רב ויהפכו את תהליך הבישול למהנה הרבה יותר, ואחרי שהתארגנתם על הכלים הנכונים,

אם אתם גם רוצים לבשל כמו השפים, וללמוד מהשפים המובילים בישראל, תלחצו כאן

כתיבת תגובה